Thursday, December 1, 2011

GOOGLE hancur berkecai ??

5 geng ajak sembang !
Assalamualaikum .

tajuk entry mcm gempak je kan ??
korang mesti pk hancur berkecai mcm mane kan .
oke xpayah nak pening2 sakit kpale bagai ,
mls nk wat ayat karangan pnjg lebar,nnti korg gak penat nak baca .
 layan je pic kat bwh ni .



masih normal lagi .


aiikk nape da berterabur ??


tgk . cmne nak search ? da berkecai camni .






menarik kan ?? korang nak cuba ??
masuk link ni .


*korg taip je pape yg korg nak kat search box tu .
tgk ape yg jadi . mesti best .


SELAMAT MENCUBA ~

" SEGMEN | 1st Anniversary Blog Lyssasecret "

8 geng ajak sembang !
Assalamualaikum ...

ade segmen laaa ,
 ermm da lame sngt xon9 , 
xsempat nk hapdett blog nak blogwalking sume .
ari ni ade mase nak on9 so free utk bw ,
titibe ternampak segmen dari LYSSASECRET !
mesti kene joinn punye .
sebab ..............




* blog lyssa ade tutorial ! terbaiklah ~
* tanpa tuto dari blog lyssa xde la blog look nice cmni kan . thnx lyssa .
* entry yg dikongsikan sangat bermanfaat & berguna .
* kekalkan blog kaler PINK ! sweet + chumel .


~ HAPPY ANNIVERSARY BLOG LYSSASECRET ~


Tuesday, November 22, 2011

TAHNIAH HARIMAU MUDA !

0 geng ajak sembang !
ASSALAMUALAIKUM ...

Alhamdulillah , akhirnya pingat EMAS milik Malaysia .
 aku bangga jadi anak Malaysia .
oke tanak cite banyak2 sebab aku tawu ramai yg tgk kemenangan smlm .
so korang tgk jela paper hari ini , & video ulangan penalti !







TAHNIAH
 HARIMAU MUDA !


Sunday, November 13, 2011

si cantik Diana Amir =)

0 geng ajak sembang !
Assalamualaikum .

wahhh so bz dgn keje smpai xsmpat nk hapdet blog ni .
ok xnak cite meleret2 trus menuju puncak point utama !
tanggal 11.11.11 ritu aku jenjalan kat wangsa walk .
then terserempak lak ngan sorang artis ni .
skali pandang cam xkenal .
bile tenung lelame . ehhh tu Diana Amir .
ape lagi teruss serbu lah .
korang kenal kan DA ?? kalo tak meh aku refresh , 

diana-amir-bertudung-anugerah-skrin-2011


mari ikuti perbualan diantara kami :

F : haii kak . cantik la akak bertudung , manissss je . akak dtg ngan sape ni ?

DA : mekasihhh . sy dtg ngan family (sambil tunjuk jari ke arah family nye yg usha dari 
        jauh ) ehh awk ni tinggi la , rase katik lak sy ni . hehehe

F : yeke ??? ermm biase la sy mmg tinggi pn. ^^ (dgn mngeluarkan fon aku yg xsecanggih sngt) akak nak begamba ngan akak bole tak ??

DA : okeeyy boleeee aje .

SNAP ! SNAP ! SNAP ! 

cantik kan diana amir ^^

Tuesday, October 18, 2011

busy .

0 geng ajak sembang !
Assalamualaikum .

" busy , busy , busy "
bukan busybody okee .
baru je seminggu lebih keje  ,
 penat sngt rase .
rindu nk blogwalking .
tapii mase takde .
alangkah bestnye dok rumah goyang2 kaki ,pastu income masok !
wahhhh syokk gyle kalo dpt cmtu .
mimpi jelaa fyka ooiiii ! hahahaha :P




BYEBYE ^^

Wednesday, October 5, 2011

boleh ke ?

1 geng ajak sembang !
ASSALAMUALAIKUM .

argghhhhh!!!! pening nye fikir pasal keje ni . orang kata aku ni memilih sngt keje , masalahnye bukan aku memilih , tapi dapat keje yg bukan minat dan bidang aku , 
mmg susah la kan . takot nnti sekerat jalan je , aku da benti keje .


dapat jadi kerani pun ok la , tapi keje kat ofis , 
xde kene keluar buat marketing sume tu , mmg tak la kn .
tapi setiap kali g interview , aku dapat keje tu ,
tapi ade je halangan yg menyebabkan aku tak boleh terima keje tu .
haiihhhhh =.=


terbaru , dapat tawaran jadi guru ganti , selama sebulan .
kene bermula esok .
: student year 4 , mathematics subject .
patot ke aku terima ??
mmg dari kecik aku tak suka jadi pendidik .
sebab family aku kebanyakan sume jadi cikgu .
bole ke aku jadi cikgu ??
pening da aku fikir .
patot ke aku cuba ?


mood : pening kpale hotak terlalu banyak fikir ='(

Wednesday, September 14, 2011

wanita cantik :)

0 geng ajak sembang !
Assalamualaikum 

" wanita hiasan dunia..seindah hiasan adalah wanita solehah"

wanita semestinya lebih cantik jika bertudung .
bila lihat kakak2 cantik kat bawah ni ,
sejukk je mata memandang :)

wardina safiyyah

farah adeeba

heliza helmi

irma hasmie

farah diana

fida ibrahim

yuna

nora

anne ngasri


: SHARING IS CARING 
BYEBYE ^^

Friday, September 9, 2011

Top Up Handphone Kena Bayar Cukai 6%

3 geng ajak sembang !
Assalamualaikum .


haaa ni cite panas punye . 
semua pengguna digi , maxis , celcom mesti rasa nak marah kan ??
aku pn rasa nk marah gak ni .
skrg aku gune celcom & maxis .
baru cadang nak pakai digi (sebab org kata murah)
nampaknye terpaksa la lupakan niat nak tambah lagi satu .

ptg td aku terima satu sms 'cinta' dari celom mengatakan :
"Plggn dihargai , mulai 15/9/2011 , semua pembelian reload & pek permulaan prabayar akan dikenakan 6% cukai perkhidmatan yg berkenaan"

pergghhhh mmg terbaik lah ! 
difahamkan kalo top up mengikut nilai rm10,30,50,100 jadi mcm ni :


perghhh yg kaya teros kaya .
yg miskin pulak ?? kesian la kan .

TERBAIKLAH KERAJAAN MALAYSIA !

"Keroro Tanya Wishlist Gadget 2011 Saya"

4 geng ajak sembang !
Assalamualaikum


jom join  segmen ! kali ni segmen from Sergeant Keroro.   

nak join jugak ?? klik SINI 



for year 2011, my wishlist gadget is :


NOKIA E6

: insyallah gadget ini akan ku miliki pada tahun ini :)


BYEBYE^^

header baru :)

1 geng ajak sembang !
Assalamualaikum .

yeaayyy2 ade header baru . haaa header ni aku wat sendiri tau .
 tapi biase2 jela gune software gimp + photoscape .
tak la hebat sangat nak gune adobe photoshop 
(cmne nak hebat sbb xpndai nak gune) hehehe ;p



ni header lame . cam budak2 sket .



haaa ni header baru . takla cantik mane utk di banggakan . 
tapi bak kata aku slalu simple juz juz nice :)

BYEBYE ^^

Thursday, September 8, 2011

KECEWA

0 geng ajak sembang !
Assalamualaikum 

semua orang penah merasa kecewa kan ?
tapi aku kecewa bukan disebabkan putus cinta .
tapi kecewa kerana tidak mendapat restu keluarga .
ermmm fikir2 balik , lupakan sementara masalah ni ,
perjalanan masih jauh , tak tahu lagi ape akan jadi masa yg akan datang .
tak guna tiap2 malam menitiskan air mata yg berharga ni .
aku nak ubati hati yang sengsara , sedih , kecewa .
tapi macam mane ??
takkan la aku nak ketawa , ketawa , dan terus ketawa ?
hakikat hati aku sedih . aku tak kuat nak hadapi .
aku perlu tabahkan hati untuk tempuhi semua ini .



: Tekadkan diri untuk menjadikan hari yang baru tu hari yang baik, 
sungguh baik, sebaik yang mungkin dari hari yang sebelumnya.

Wednesday, September 7, 2011

Ronda-ronda KELANTAN !

0 geng ajak sembang !
ASSALAMUALAIKUM

I'm back setelah hampir seminggu beraya sakan , belog pon xsempat nk hapdett . 
rase kaku lak jari nak menaip ni . hahahaha
haaaa meh2 nak story ni , "ronda-ronda KELANTAN?"
walaweyyyhhhh kaw jelajah satu kelantan ke hape ? hahahaha .
 sebenarnya saje nak kasi tajuk gempak ,
takdelah aku ni rajin sangat nak jelajah kan .
ini semalam punya cerita ari ni baru kasi hapdett .
semalam bersama dgn dua org mak sepupuku mengajak pergi ke TUMPAT nak melawat org sakit . 
 da alang2 menyeluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan kan ,
 haaaa ape lagi singgah ke PENGKALAN KUBOR .
last ke sana kalo tak silap tahun 2006 . fuhhh lame da tak pegi .



haa jangan ingat langkawi je yg ada duty free. kelantan pun ade wehh. cuma tak de la coklat coklat bagai kat setiap kedai tu eh. baju2, pinggan2, periuk belanga ade la kat sini.

haa tgk ni kedai baju yg paling banyak .



tgh syok usha2 baju titbe nmpk ni " GEDIK fesyen " ! agak2 kalo pakai fesyen baju ni jadi gedik ke eyhh ?? no komen. hahahaha



* Jalan punye jalan da la tgh panas , kompem perot lapar . 
aku ni tak tahu la mane2 tempat best .
pastu sepupu aku pon gtaw tempat makan yg femes kat sini .
name kedai tu MEE jambul  .
sesampai kat kedai tu sebenarnye name kedai tu aku tgk MEE CAMBOL .
bunyi macam dekat2 je kan . hahaha

sedap tak ? gulp blom mkn lg air liur da meleleh ni ,






korunk takkan rase rugi makan mee ni ,
 kalo ikut rasa lidah aku mmg kene sngt la kn dgn selera aku kan .
mee cambol ni bukan sekadar mee je ,
ade kueytiaw , bihun , maggi , bole la nak buat pilihan ikut citarasa korunk .
ditambah pulak udang , fishball , ketam , semua ade la ...
ala2 yong taw foo gituu.... memang puas hati ! phewwww ~
harga ? kalo tak silap dlm rm5  . mmg berbaloi laaaa 
mmg kenyanggggg :)

so korunk yg tak penah makan MEE CAMBOL ape lagiii ,
dtg Pengkalan Kubor wajib pekena mee cambol . hehehe 

ok la , ni je kot nak cite , kang byk2 mcm karangan tak larat pulak korunk nak baca .

BYEBYE ^^

Wednesday, August 24, 2011

Kasih Alia

0 geng ajak sembang !


Assalamualaikum .



Kerana kasih ku tempuhi sengsara!

 Saat orang sibuk nak buka puasa, aku sibuk nak tengok cerita ni.
Macam la dapat tengok sangat kan. Mungkin dapat layan sebelum berbuka. 
selebihnya yang tak sempat layan kat TONTON jee.

cite ni sangat la menarik . 
mengisahkan konflik dalam keluarga yang berpoligami.
banyak pengajaran yg boleh dijadikan teladan untuk masyarakat
*tahniah sheila rusly & suaminya menghasilkan drama yang terbaik :)


suka tgk drama ni sebab ciri2 pelakon perempuan muslimah antaranya 
FIDA & IRMA .
tersangatlah ayu dan cantik dorang ni .





pelakon lelaki pulak ,watak qausar , SHARNAAZ . comel kot die ni .



* tggu smpai episod 26 , ape jadi ending drama ni , 
mesti sedih :(




Segmen Tambah Follower : Edisi Kuih Raya

8 geng ajak sembang !
Assalamualaikum .

SALAM RAMADHAN .

!                                                                             LUNA LANUN !
nak join klik header LUNA LANUN .



Kuih raya kegemaran sepanjang zaman saya ialah.......


ALMOND LONDON

BISKUT ARAB

* almond london & biskut arab ni wajib ada tiap2 tahun syawal , 
tak lengkap beraya rasanya kalau takde biskut2 ni ,
zaman dulu2 kemain lagi rajin buat biskut ni ,
skrg biskut sume tunjuk2 je kan .
guurrrllllppp ! puase ni , air liur ase cam nak meleleh suda ,
tahan2 raya da hampir . hehehe :)


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 
MAAF ZAHIR & BATIN 

nak cantik ??

2 geng ajak sembang !
Assalamualaikum .

salam ramadhan to all readers .
raya semakin hampir , u olls da buat persiapan ??
yg mana belum tu , bole la siap2 yg mana perlu kn .

NAK CANTIKK ??
mesti la semua org nk cantik kan ?
ade kengkawan yg pernah tanya ,

" fyka produk make-up ape yg kaw pakai ? 
nmpk natural and tak terlalu over ! "

okayy , produk yg dipakai ni tak terlalu mahal.
murah je , masih mampu kalo korang nak beli .


1. UV WHITENING STICK FOUNDATION = RM 22

2. UV WHITENG TWO WAY CAKE (refill = RM10)
brand pixy ni mmg best n my fav choice sebab :

* tahan lama
                                                       *kulit muka nampak gebu dan natural look
* dapat menutupi masalah kulit seperti kulit berminyak ,jerawat & parut
* solekan lebih tahan lama dan tidak berminyak .

4. ELIANTO BAKED BLUSHER - RM 26
* nak bagi gojes sket muka bila pakai color ni ,
 korang pilih la color sesuai ikot kulit korang eh .


5. ELIANTO STAY ON EYELINER - RM 19
* prefer jenis stick ! sebab kalo liquid akan comot if sape yg xpndai pakai , 
stick ni mudah dan cepat dipakai tanpa comot atau ape2 je la kn .
(sekadar gambar hiasan , takde la beli banyak2 tu , beli sebatang dulu cukup .)


6. LIPICE COLOR MENTHOLATHUM (tak ingat harga brape)
* ade color ikot sesuai ngan lip , n paling best ade pelembap :)



~ so itulah 6 barang wajib untuk kelihatan cantik di pagi raya .

look ? just nice kan ? hehehee :)
( tak malu puji diri sendiri =.= )

Thursday, August 18, 2011

SAYA BLOGGER PRIHATIN

6 geng ajak sembang !

Assalamualaikum ..


*kalau berminat nak join segmen klik  BEN ASHAARI



***************************************************************************************************




" berat mata memandang, lagi berat bahu yang memikul"

marilah bersama-sama hulurkan bantuan meringankan beban mereka :)

*
*
*




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...