Wednesday, August 24, 2011

nak cantik ??

Assalamualaikum .

salam ramadhan to all readers .
raya semakin hampir , u olls da buat persiapan ??
yg mana belum tu , bole la siap2 yg mana perlu kn .

NAK CANTIKK ??
mesti la semua org nk cantik kan ?
ade kengkawan yg pernah tanya ,

" fyka produk make-up ape yg kaw pakai ? 
nmpk natural and tak terlalu over ! "

okayy , produk yg dipakai ni tak terlalu mahal.
murah je , masih mampu kalo korang nak beli .


1. UV WHITENING STICK FOUNDATION = RM 22

2. UV WHITENG TWO WAY CAKE (refill = RM10)
brand pixy ni mmg best n my fav choice sebab :

* tahan lama
                                                       *kulit muka nampak gebu dan natural look
* dapat menutupi masalah kulit seperti kulit berminyak ,jerawat & parut
* solekan lebih tahan lama dan tidak berminyak .

4. ELIANTO BAKED BLUSHER - RM 26
* nak bagi gojes sket muka bila pakai color ni ,
 korang pilih la color sesuai ikot kulit korang eh .


5. ELIANTO STAY ON EYELINER - RM 19
* prefer jenis stick ! sebab kalo liquid akan comot if sape yg xpndai pakai , 
stick ni mudah dan cepat dipakai tanpa comot atau ape2 je la kn .
(sekadar gambar hiasan , takde la beli banyak2 tu , beli sebatang dulu cukup .)


6. LIPICE COLOR MENTHOLATHUM (tak ingat harga brape)
* ade color ikot sesuai ngan lip , n paling best ade pelembap :)



~ so itulah 6 barang wajib untuk kelihatan cantik di pagi raya .

look ? just nice kan ? hehehee :)
( tak malu puji diri sendiri =.= )

2 geng ajak sembang !:

Queen F said...

okayy memangg chantekk :D wahh meletupp la raya tahun nii :D

ScHa Fyka said...

tenkiuuu .
awk pon kompem meletupp gak raya nnti . hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...