Wednesday, June 22, 2011

10 lelaki idaman setiap wanita ...

0 geng ajak sembang !
assalamualaikum.


setiap wanita pasti idamkan lelaki yg betul2 menepati citarasa .
 'NORA ELENA' sape yg tak tengok kan ?
 sume impikan lelaki macam SETH TAN tu betol tak ?
 setakat nak lelaki yg romantik je xcukup.




So kat sini ade 10 ciri-ciri lelaki idaman setiap wanita yang sepatutnya menjadi idaman :



1. Pilih yang baik dan beragama

Lelaki yang sayangkan agamanya pasti akan sayang keluarganya. Agama ni penting dalam hidup kita sebab agama ni pegangan hidup. takde agama takde la pegangan hidup kan? Paling-paling pon lelaki tu biarlah yang menjaga solat tak kira la busy macam mane pon. So yang paling penting sekali, tengok agamanya. Boleh ke nak dijadikan pemimpin dalam keluarga. Boleh ke nak pimpin anak isteri ke syurga nanti?

2. Pilih yang sabar dan penyayang

Kriteria yang ni pon penting jugak bagi saya. Tapi kadang-kadang masa bercinta penyabar je. Dah kawen baru nampak panas barannya. Bukan la kata penyabar tu kalau pompuan buat salah pon terima dengan senyuman. Takkkk! penyabar boleh tapi biar bertempat dan jangan sampai kepala dipijak pompuan. Jangan la sebab salah sikit nak mengamuk. Lagi pulak yang sampai naik tangan kaki. Mintak simpang malaikat 44.

3. Menjaga perhubungan

Mase bercinta, memang la semua indah. Sayang tinggi melangit. Sampai sanggup serahkan segalanya. Kita manusia sentiasa melakukan kesilapan. Tapi sebenarnya, lelaki yang baik tak akan mengambil sesuatu yang belum menjadi hak mutlaknya.

4. Hormat orang tua

Yang ni paling penting. Kita mesti nak lelaki yang bukan saja hormatkan orang tua dia tapi jugak orang tua kita. So time bawak datang rumah tu, tengok betol2 die hormat ke tak orang tua kite.

5. Yang memahami dan boleh menegur

Kita memang lah nak lelaki yang penyabar. Tapi jangan lah sampai kalau kita ade buat salah pon takut nak tegur kan. Tu yang jadi kes 'queen control' tu. Seharusnya lelaki yang baik untuk dijadikan suami adlh lelaki yang boleh mendidik dan menegur. Tapi mestilah kena dengan caranya kan. betul tak ?

6. Tak berkira dan tak suka mengungkit

Kalau dapat lah lelaki yang suka berkira dan mengungkit ni memang makan hati. Saya sendiri pernah ade pengalaman. Kalau dah belom kawen nampak perangai berkira dan suka mengungkit, dah kawen nanti macam mane? euwh, yg ni memang kena elak.

7. Ego tinggi melangit

Ego memang la penting bagi setiap lelaki. Tapi kalau boleh biarlah berpada-pada kan. Nak tinggi-tinggi sangat ego tu bawak ke mana? karang lepas kawen konfem makan hati.

8. Bertanggungjawab

Yang ni pon penting. Kita boleh tengok sejauh mana die bertanggungjawab kat family dan adik beradik dia. Kalau boleh carilah lelaki yang boleh menjaga keluarga dan bertanggungjawab kpd isteri and anak-anak nanti.

9. Matang

Matang ni merangkumi perbuatan dan pemikiran. Macam mana nak jadi suami yang baik kalau pemikiran pon kebudak budakan. macam mana nak bimbing isteri dan anak-anak kalau diri sendiri tak reti nak berperangai matang.

10. Kewangan yang kukuh

Duit tak mampu membeli kebahagiaan. yes, exactly! Tapi kehidupan memerlukan duit. Kalau lelaki tu betul2 sayangkan kita and serius nak jadikan kita sebahagian dari hidupnya, die kenalah sentiasa mengukuhkan kewangan demi kesenangan anak isteri nanti. Tak semestinya kena jadi kaya raya smpai nak cari anak datuk ke anak raja ke kan ?. cukup la sekadar mampu penuhkan keperluan keluarga. itu yg lebih baik .




-----------------------------------------------------------------
agak panjang lebar entry kali ni.
mesti korang xlarat nak baca kan ?
tp tengs la sape yg sudi bace .
---------------------------------------------------------


* SHARING IS CARING *
BYEBYE ^_^


Monday, June 20, 2011

dapat ke ?

2 geng ajak sembang !
assalamualaikum .

ok taknak cite panjang lebar nnti merepek meleret leret. straight to the point je !
semua org ade kereta impian kan  ?
ermm sy pon ade jgk.




Myvi PINK !
cukupla keta ni xmampu nak beli mahal2.
sekadar memenuhi impian ade kereta cukupla kn ? heeeeeeeee*



honda JAZZ fit !
adakah impian nk memiliki keta ni tercapai ? kene keje sungguh2, kumpul duit byk2 pon belom tentu dpt beli...melainkan dpt pakwe kaya-raya onthespot dpt keta ni (kuat berangan. hahaha !)



ermm agak2 bile la nk dapat beli kete cmni...hrmmmm :(
itu je nk merepek.
BYEBYE  ^_^

Tuesday, June 14, 2011

BEN ASHAARI : 5 BLOG PILIHAN HATI

2 geng ajak sembang !

Assalamualaikum...

Santai Bersama BEN ASHAARI

5 BLOG PILIHAN HATI ???



belog mereka antara yang terhebat sy suka terjahh !! nak tahu sapee ??




Santai Bersama BEN ASHAARI

blog yg sentiasa menjadi pujaan hati..sebab blog abg ben mmg padat dan ringkas la...selalu support blogger baru mcm sy..pembaca xbosan nak baca sbb bnyk info2 menarik yg abg ben kongsikan bersama., ade je idea2 abg. ben mencurah2 ! 



Geng Kapal

ketabahan isteri2 pelayar...mmg respect la dgn dorang...suami pegi belayar macam2 aktiviti dorg buat.."kita semua bersama".mybe one day, sy akan jadi macam dorang jugak if ade jodoh...sbb inilah kerjaya my boyfie...tabikkk springg !!  :)





info sangat menarik...mmg seriussss ! sbb info yg dikongsikan pelik dan kite pun xtahu pasal info tuu...so bila bace blog tu kite akan cakap "ouhhh wujud rupenye bende ni"..."ermm tak pernah tahu pulak pasal cite ni". so sape xpenah tgk blog...jom terjahh !





suka masuk blog ni sbb banyak share something yg interesting ! yang paling suke skali LADYBIRD besarrrrr punyeee ! heeeeeee :)



 NurulBadiah Lai
because she is nurulbadiah la suke sngat masok blog die...sape yg xkenal kak nurulbadiah punye blog ni kan ?? banyak berkongsi ttg kehidupan sehariannye...part yg paling suke fesyen nye mmg meletopp & up-to-date ! ade tutorial pakai shawl . picca die photoshoot....walaweyhhh cantek seyh, (tak pelik kan jika girl puji girl?? dont call me lesbie ok..im tulen girl !)....hahaha...so jom usha blog kak NURULBADIAH .


sape yg blom join segmen ni..jom la join ramai2 !

*sharing is caring*

BYEBYE :)

Monday, June 13, 2011

SEKALI LAGI

0 geng ajak sembang !

tak sabar menanti 30 jun 2011.
filem ni menggabungkan my feveret pelakon..
menampilkan LISA SURIHANI & SHAHEIZY SAM..
yang paling suke ade adek MIA SARA NASUHA...
filem ni cam sedey jeee . tak sabar nak tgk.
boleh klik  SINI kalau nak tgk trailer filem ni...
tak nak bebel panjang lebar...
tunggu jela filem ni kuar .



* sharing is caring *
BYEBYE !



Saturday, June 11, 2011

BEN ASHAARI :JOM KENAL BLOG SAYA

9 geng ajak sembang !

Assalamualaikum .
Satu lagi segmen ABG BEN yang aku join .


Santai Bersama BEN ASHAARI 

Blog ni simple je. selalunye orang suka luahkan perasaan dalam diary..tapi rasenye tu da kuno! bile diary hilang mula la risau takut orang baca abes sume privacy secret da bocor kan..so ape gune zaman teknologi da semakin maju kan, luahkan sume kat blog ni je..blog ni baru 10bulan tercipta,im still newbie here ! banyak lagi bende baru kene blaja kan ? so sape yg terer2 tu bole la kasi tunjuk ajar kan..tak salah ilmu korang dikongsikan bersama :) blog ni xde la sehebat blog abg ben , yuyu zulaikha , fatin liyana . hanyalah sekadar coretan2 isi hati dan terlintas di minda utk dikongsikan bersama kawankawan semua .
Walau blog ini bukan satu pilihan untuk menulis ,tapi aku perlu tempat untuk meluah .Dan para pembacanya ,sebagai pendengar setia . 

kalau sudi berkawan dengan be my follower ok. tiada paksaan. sekadar ingin menambah kenalan dan ingin berkongsi apa saja dengan kawankawan.

* Sharing is caring*


Oklah. itu saja. Salam perkenalan !
   BYE BYE .
^_^
  


Wednesday, June 1, 2011

"cinta melody" v.s "nora elena"

1 geng ajak sembang !
both of this drama veryvery interesting ! whoaaa sepiking omputih beb.
ok berbalik kpd title entry ni sebenarnye ade sikit kekeliruan dan kepeningan mase nak tonton cite ni...
CINTA MELODY : 6.30 - 7.30
NORA ELENA : 7.00 - 8.00
ermm pastu tak kan la setengah jam je nk tgk NE kan? dua2 nk kene tgk .mmg tamak haloba la nk ckp kn. hahaha. CM xde mslh sngt sbb ade ulangan kul 12 am ! tapi my mOm tak layan NE...so kene la follow tgk CM smpai abes dulu sbb alasan die tak maw tgk tgh mlm sbb nk tido... so bile CM tgh iklaniklan curi remote tukar channel jap. Hahahaha punye la kemaruk giler kat drama NORA ELENA !



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...