Wednesday, August 24, 2011

Kasih Alia

0 geng ajak sembang !


Assalamualaikum .



Kerana kasih ku tempuhi sengsara!

 Saat orang sibuk nak buka puasa, aku sibuk nak tengok cerita ni.
Macam la dapat tengok sangat kan. Mungkin dapat layan sebelum berbuka. 
selebihnya yang tak sempat layan kat TONTON jee.

cite ni sangat la menarik . 
mengisahkan konflik dalam keluarga yang berpoligami.
banyak pengajaran yg boleh dijadikan teladan untuk masyarakat
*tahniah sheila rusly & suaminya menghasilkan drama yang terbaik :)


suka tgk drama ni sebab ciri2 pelakon perempuan muslimah antaranya 
FIDA & IRMA .
tersangatlah ayu dan cantik dorang ni .





pelakon lelaki pulak ,watak qausar , SHARNAAZ . comel kot die ni .



* tggu smpai episod 26 , ape jadi ending drama ni , 
mesti sedih :(




Segmen Tambah Follower : Edisi Kuih Raya

8 geng ajak sembang !
Assalamualaikum .

SALAM RAMADHAN .

!                                                                             LUNA LANUN !
nak join klik header LUNA LANUN .



Kuih raya kegemaran sepanjang zaman saya ialah.......


ALMOND LONDON

BISKUT ARAB

* almond london & biskut arab ni wajib ada tiap2 tahun syawal , 
tak lengkap beraya rasanya kalau takde biskut2 ni ,
zaman dulu2 kemain lagi rajin buat biskut ni ,
skrg biskut sume tunjuk2 je kan .
guurrrllllppp ! puase ni , air liur ase cam nak meleleh suda ,
tahan2 raya da hampir . hehehe :)


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 
MAAF ZAHIR & BATIN 

nak cantik ??

2 geng ajak sembang !
Assalamualaikum .

salam ramadhan to all readers .
raya semakin hampir , u olls da buat persiapan ??
yg mana belum tu , bole la siap2 yg mana perlu kn .

NAK CANTIKK ??
mesti la semua org nk cantik kan ?
ade kengkawan yg pernah tanya ,

" fyka produk make-up ape yg kaw pakai ? 
nmpk natural and tak terlalu over ! "

okayy , produk yg dipakai ni tak terlalu mahal.
murah je , masih mampu kalo korang nak beli .


1. UV WHITENING STICK FOUNDATION = RM 22

2. UV WHITENG TWO WAY CAKE (refill = RM10)
brand pixy ni mmg best n my fav choice sebab :

* tahan lama
                                                       *kulit muka nampak gebu dan natural look
* dapat menutupi masalah kulit seperti kulit berminyak ,jerawat & parut
* solekan lebih tahan lama dan tidak berminyak .

4. ELIANTO BAKED BLUSHER - RM 26
* nak bagi gojes sket muka bila pakai color ni ,
 korang pilih la color sesuai ikot kulit korang eh .


5. ELIANTO STAY ON EYELINER - RM 19
* prefer jenis stick ! sebab kalo liquid akan comot if sape yg xpndai pakai , 
stick ni mudah dan cepat dipakai tanpa comot atau ape2 je la kn .
(sekadar gambar hiasan , takde la beli banyak2 tu , beli sebatang dulu cukup .)


6. LIPICE COLOR MENTHOLATHUM (tak ingat harga brape)
* ade color ikot sesuai ngan lip , n paling best ade pelembap :)



~ so itulah 6 barang wajib untuk kelihatan cantik di pagi raya .

look ? just nice kan ? hehehee :)
( tak malu puji diri sendiri =.= )

Thursday, August 18, 2011

SAYA BLOGGER PRIHATIN

6 geng ajak sembang !

Assalamualaikum ..


*kalau berminat nak join segmen klik  BEN ASHAARI



***************************************************************************************************




" berat mata memandang, lagi berat bahu yang memikul"

marilah bersama-sama hulurkan bantuan meringankan beban mereka :)

*
*
*




Tuesday, August 16, 2011

Segmen : Promosi Blog 500 Follower Ke Bawah

12 geng ajak sembang !
SALAM RAMADHAN to all readers.

kali ni fyka join segmen dari BLOG ANIF ABDULLAH


nak join jugak ??? klik LORI di atas :)


syarat-syarat penyertaan tersangatlah mudah .


NAMA :
NUR SYAFIQAH BINTI SAUTI
itu nama dalam kad pengenalan . 
hehehe , tapi u olls juz call me FYKA .


HOBI :
* suka blogwalking blog kengkawan 
* tersangatlah rajin baca NOVEL 
* wajib dengar lagu bile on9



p/sfollower 500 kebawah sahaja
Tarikh tutup penyertaan : 22 OGOS 2011

BYEBYE ^_^




Sunday, August 14, 2011

Untukmu

0 geng ajak sembang !

Doaku Untukmu Sayang


kau mau aku apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelap dan letih
ini demi kamu sayang

aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu

hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada Ilahi
tuk satukan kami di surga nanti
tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)





lyrics By : WALI BAND

BEN ASHAARI TANYA BLOG SAYA BEST TAK ?

7 geng ajak sembang !
Assalamualaikum .

Santai Bersama BEN ASHAARI


: kawan2 blog saya best tak ???


nak join segmen ni jugak ? 


BYEBYE^^

Wednesday, August 10, 2011

BEN ASHAARI AJAK KENAL BLOG INI #2

5 geng ajak sembang !

Assalamualaikum ..

mari mari join lagi segmen abg ben ! yehaaaaa .

Santai Bersama BEN ASHAARI

sebenarnye dah join first segmen dulu , sape rajin tgk SINI
kali ni nak joinn lagi .




latar belakang blog ni ?

mula berjinak jinak sekitar november 2010 . 
agak macam kanak2 tadika sebab tak tahu cmne nak gune blog ni .
semakin hari semakin se serius yg mungkin merajinkan diri 
search tutorial2 yg bersepah kat google tu , 

** Pooopppsss !!

 maka terhasil la blog yg just just nice ni :)




mana dapat tahu mengenai segmen ini ???

segmen abg ben kan ?? soo mesti la dari blog abg ben .

tak percaya ?? haa korang bole tgk sini BEN ASHAARI




* maaf tak sempat nak komen se satu , yg pasti blog yg diterjah semua menarik !


**sesi terjah menerjah akan di hapdet sehingga kul 12 malam ini .

BYEBYE ^_^

Birtday WishList

5 geng ajak sembang !
Assalamualaikum ...

setiap tahun mesti nak hadiah .
semestinya dari parents . (tak malu kan mintak hadiah ??)
selalu hadiah suke hati la ape org nak bagi , ini siap mintak lagi nak hadiah hape kan . hahahha tak patot betol engkau ni fyka .


tahun lepas , mintak moto kat mama finally tercapai .
thanks mama :)
*abaikan model moto tak berbayar tu . hahaha


so tahun ni nak ape eyy ?? 
banyak sngt ade lam kpale otak ni , 
kalo mintak sume agak melampau jugak la kan ?? haiihhh =.=



ni wishlist my birthday tahun ni . tak banyak ade 3 jee :


1 . CINCIN
da lame bekenan cincin sebijik macam ni kat LAZO DIAMOND . 




2. HENPON
 
agak melampau kalau mintak NOKIA E6 ni kan ??
 merata kedai fon pegi usha fon ni , siap tnye brader tu lagi , last2 bukan beli pon. hahaha
niat nak keje nanti kumpul duit gaji nak beli fon ni , hope ujung tahun dapat la beli .
*guna duit sendiri ok . taknak mintak2 da , engkau da besar , bukan budak kecik lagi .



3. DEGREE
BM229 - Bachelor of Business Administration (Hons) Islamic Banking
impian terbesar ! kalo dapat , inila hadiah paling bermakna .
 ini tak bole mintak2 kene usaha sendiri , hope i will get it . same2 doakan oke :)


BYEBYE^^


Tuesday, August 9, 2011

Pantun Sakit Hati

0 geng ajak sembang !
Buah cempedak di luar pagar
Ambil galah tolong jolokkan
Kenapa kau nak jolok pakai galah
Sebab cempedak tu dah jatuh kat luar pagar .

Kalau ada sumur di ladang
Bolehlah hamba menumpang mandi
Patutlah bau badan kau busuk semacam
Bilik air ada, buat apa kau mandi kat ladang..

Pisang emas dibawa berlayar
Masak sebiji di atas peti
Kat pasaraya tak ada hutang hutang
Kalau nak, bayar, Cash On Delivery

Kalau ada jarum yang patah
Jangan di simpan di dalam peti
Kesian betul dengan kau ni
Jarum patah pun kau simpan dalam peti.

Dua tiga kucing berlari
Mana nak sama si kucing belang
Kalau kau berani kejarlah kucing tu
Mesti kau kena cakar sampai berbelang-belang gak..

Kajang Pak Malau kajang berlipat
Kajang hamba mengkuang layu
Kain Pak Malau, Mak Limah yang lipat
Kain aku, si pencuri yang sapu

Rumah Pak Mamat di tepi sawah
Pakai langsir berwarna biru
Ooi Pak Mat, langsir warna biru tak lawa lah
Pakailah warna kuning ke, hijau ke, kelabu asap ke.

Air pasang dalam surut pukul lima
Nyonya bangun pagi siram pokok bunga
Haloo nyonya, mau tanya sikit
Siram pokok bunga aje, tak jual sayur ka?

Tuai padi antara masak
Esok jangan layu-layuan
Kalau padi tu belumlah masak
Janganlah tuai, taklah layu-layuan. .

Limau purut masak di dahan
Batang selasih condong uratnya
Limau purut tak boleh makan
Nanti sakit perut apa ubatnya.

Pulau Pandan jauh ke tengah
Gunung Daik bercabang tiga
Buat apa nak ke Pulau Pandan yang jauh tu
Pergi aje ke Kampung Pandan

Sorong papan tarik padan
Buah keranji dalam perahu
Tolonglah jangan makan buah keranji tu
Nanti badan kau orang berbau.

Hayya Cik Siti, perempuan banyak muda
Ana banyak takut jalan tutup mata
Memanglah takut kalau jalan tutup mata
Sebab takut terpijak lubang Indah Water

Encik Baba jatuh dalam parit
Cik Aminah ketawa jerit jerit
Sampai hati Cik Aminah ketawakan saya jerit-jerit
Mentang-mentanglah saya jatuh dalam parit

Buai laju laju
Sampai pokok sena
Woii, jangan buai laju-laju
Nanti kang tercampak kat pokok sena

Timang tinggi-tinggi
Sampai cucur atap
Cucur atap tak sedap
Cucuk pisang, cucur udang, haaa tu sedap




agak2 korunk nak tergelak ke sakit hati baca pantun ni ??
terpulang kat korunk la , 
mana mana pon bole .
kalo aku nak tergelak pon ade .
hahahaha

BYEBYE^^

Monday, August 8, 2011

edisi spesel

2 geng ajak sembang !

Assalamualaikum .

mencari followers ke 100 yg bertuah .
akhirnya ditemui .

ermmm tapi tak tahu sape , bole tak tinggalkan link anda kt  "talk talk"  sy punye tu ??
sy tidak menjumpai blog anda . maaf .
pape pon thanks kerana berjaya jadi followers sy yg ke 100 .

tak percaya ??

 yg pasti SI KACAK !  :)

tgk ni ....

* nonin aleh *


thank yawww !
nah hadiah cekelat seposen . hehehe :)

BYEBYE^^

edisi khas .

2 geng ajak sembang !
Assalamualaikum .

mencari followers ke 100 yg bertuah .

: now 97 followers , only 3 lucky person to 100 followers .
(speaking london la pulakk , hadoii ~)


kepada yg bertuah , 
akan ade satu entry khas utk anda 
kerana bertuah menjadi followers fyka yg ke 100 .


si kacak atau si cantik ??
nak tahu sape ?? 
sama sama nantikannya .

BYEBYE ^^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...